Hagioterapijski susreti – svibanj: Dragocjen si i vrijedan


HAGIOTERAPIJSKI SUSRETI SRIJEDOM OD 18h,

SVIBANJ 2022.

Dragocjen si i vrijedan

Voditelji:

Hagioasistenti iz

Centra za duhovnu pomoć

Organizator: Centar za duhovnu pomoć, Zagreb, Vodnikova 2/III

Sve informacije na telefon. 01/4829-829 (uto, sri, čet od 8 do 20h)

 

DRAGOCJEN SI I VRIJEDAN

U ovom užurbanom vremenu, rastresani poslovima, obavezama u obitelji, školi, na studijima, između bolesti i strahova, od presudne je važnosti zastati i iskusiti plodove mira i sabranosti u sebi.

Zastani na tren i zapitaj se: Tko sam ja? Poznajem li sebe? Što sam o sebi mislim? Mislim li doista da sam dragocjen i vrijedan ili bih nešto promijenio jer ne vjerujem da je vrijedno sve što jesam?

Svaki je čovjek vrijedan za sebe i njegovu posebnost nitko ne može zamijeniti, jer njegova dragocjenost potječe od onoga koji je neizmjerno dragocjen, od samog Stvoritelja, koji ga je na osobit način stavio u postojanje.

Ti,  originalni  čovječe, u ovom svijetu natjecanja, dokazivanja, poniženja, odbačenosti, shvati sigurnu istinu da nikada nije postojao netko kao ti.

Ti si, jedinstvena, neponovljiva osoba, tako čudesno stvorena. Netko je tebe tebi darovao upravo takovog kakav jesi. Ti si dar sebi.  

Pozvani smo otvoriti taj dar i upoznati sebe. Poći putem ljubavi od koje smo stvoreni i zavoljeti se, otkrivati bogatstvo svoje duše i prihvatiti se kao najveću dragocjenost. Imati hrabrosti dotaknuti svoje čežnje.

Otvori se životu, svakoj situaciji i novoj spoznaji, svjestan da se svakom tvojom odlukom za dobro, to dobro i ostvaruje. Pruži sebi novu šansu, dozvoli si novi način razmišljanja da možeš spoznati kako si čudesno sazdan. Tad ćeš prepoznati koliko su i drugi ljudi u tvom okruženju, na tvom radnom mjestu, u obitelji, u susjedstvu, dragocjeni i vrijedni, originali.

Otkrij u sebi ono što je vječno, perspektivno i svemoćno. To si ti kao osoba.

Važno je spoznati da to čovjek ne može učiniti sam. Potrebno mu je da se na nekoga osloni u svom traženju, da zna da ga taj netko beskrajno ljubi i da može imati povjerenje u njega. To je vječna DOBROTA, LJUBAV, LJEPOTA I ISTINA,  Stvoritelj. Upravo tu bezuvjetnu ljubav je utisnuo u svakoga od nas u času začeća,  udahnuo ju u našu duhovnu dušu.

S tom sviješću da smo ljubljeni, možemo takvi kakvi jesmo, ići s povjerenjem u susret drugima, dijeliti ono što je dobro i istina. Samo na taj način čovjek doživljava i ostvaruje sebe, svjestan koliko je baš takav, originalan potreban i dragocjen ovome svijetu.