O nama


padobranci

Centar za duhovnu pomoć

je osnovan u kolovozu 1990. godine, s ciljem duhovno-terapijskog djelovanja i pomoći ljudima s različitim patnjama i bolima na antropološkom području. Područje djelovanja je duhovno, jer je duh taj koji oslobađa i koji nadilazi psihičko i somatsko područje u čovjeku.  Duh je ta čudesna stvarnost u čovjeku i sposobnost da se izdigne iz svojih trenutnih patnji, da se suprotstavi svim krivim uvjerenjima i da se odluči za vlastiti život.

Radeći na duhovnom području, ljudima se može protumačiti smisao žrtve, patnje, smrti, kao i smisao postojanja čovjeka i svijeta. Upravo su navedena područja izvan dohvata liječnika i psihijatara, a nužna su u radu s pacijentima. Poštujući zakonitost čovjekova duha, može se puno postići na liječenju čovjekovih psihičkih i duhovnih patnji.

Trenutno se u Centru za duhovnu pomoć pruža individualna hagioterapijska pomoć, održavaju se hagioterapijski susreti srijedom, hagioterapijski susreti za mlade četvrtkom te hagioterapijski susreti za djecu druge subote u mjesecu.